Smørcreme blomster kan give en virkelig flot effekt på en kage, og her får du guiden til, hvordan man laver dem.
Jeg ELSKER pæoner! De er bare så smukke og dufter fantastisk. Derfor har jeg længe villet vise, hvor nemt det egentlig er at lave disse smørcreme blomster, der er inspireret af de flotte pæoner.
Blomsterne brugte jeg til en bryllupskage, som jeg lavede for nyligt, men de kan i princippet bruges til rigtig mange kager. Specielt her til sommer er det oplagt til fødselsdage, babyshower, sommerfester mm.
Jeg farvede noget af smørcremen lyserød, som giver en rigtig god kontrast til det hvide. Husk at gemme en lille klat smørcreme, som farves lysegrøn til blade.
Det skal du bruge
En portion smørcreme – find opskriften her.
Rød og grøn frugtfarve
Sprøjteposer
Flowernail
Bagepapir skåret i små firkanter
Fugtig karklud
Tyller:
Til blomster: Nr. 123 og 61
Til blade: En bladtyl (fx Wilton tip nr. 352)
Blomstertyllerne ser sådan ud:
Jeg kan desværre ikke finde min bladtyl, men hvis du googler “Wilton tip 352”, så kommer den frem.
Sådan gør du
Forberedelse:
- Start med at farve ca. 1/4 af smørcremen mørk lyserød, og kom den i en sprøjtepose med tyl nr. 61.
- Kom hvid eller lys lyserød smørcreme i en anden sprøjtepose med tyl nr. 123.
Se hvordan blomsterne laves i videoguide herunder, eller følg vejledningen længere nede:
- Læg en lille klat smørcreme på flowernailen, og kom et stykke bagepapir ovenpå, så det sidder fast.
- Brug tyl nr. 61 til at forme en lille kegle på midten af bagepapiret.
- Herefter formes bladene på blomsten rundtom keglen i lette bueformer. Brug tyl nr. 123 til at forme de yderste blade på blomsten, hvis du laver en stor blomst.
- Hvis tyllen holdes meget lige, så får du en åben blomst, men hvis du derimod tipper tyllen lidt ind over keglen, så får du en lukket blomst.
Her er et eksempel på en halvlukket blomst:
Og her et eksempel på en åben blomst:
Blomsterne kan laves i rigtig god tid, da de kan opbevares på frys. Du kan også vælge at lave blomsterne på dagen og komme direkte på kagen, men jeg anbefaler helt klart at fryse dem ned, for det er meget nemmere at placere og rykke rundt på blomsterne på kagen, når de er helt frosne.
TIP:
Lav mange forskellige størrelser blomster for at give et mere naturligt udtryk. Især de mindste størrelser er rigtig gode til at fylde ud med til sidst.
Jeg bruger en condibøtte vendt på hovedet til at opbevare blomsterne i fryseren, og så kan de også nemt stables:
Jeg tror ca. der gik 1,5 portion af smørcremen til denne mængde blomster, så der er rigeligt med blomster, hvis du bruger en enkelt portion smørcreme.
Blomsterne placeres på kagen med den resterende smørcreme som “lim”. Lav nogle små klatter af smørcreme på kagen, som blomsterne kan ligge op af.
Farv en lille klat smørcreme lysegrøn og lav små blade rundtom blomsterne med bladtyllen.
Det gode ved disse smørcreme blomster er, at det ikke gør noget, at det bliver lidt rustikt, da det gør blomsterne mere naturlige. Du behøver altså ikke at være helt perfektionistisk med disse blomster.
Hvor er du dejligt grundig! Jeg glæder mig til at prøve det af!
Tusind tak Sidsel, det er jeg glad for at høre 🙂
Rigtig dejlig vejledning, som jeg har gjort brug af hele af vejen.
Aktuelt står jeg i den situation, at jeg dig lige mangler viden om hvordan kagen skal opbevares fra den er pyntet (for mit vedkomne om morgenen) og indtil den skal serveres om aftenen.
Skal den bare stå på køl? (Fondant anbefales køkkenrulle til opsugning af kondens). Tørre smørcremen ud og bliver kedelig, i værste fald falder blomsterne sammen?
Hej Lone
Hvor dejligt at høre, at du kunne bruge vejledningen ☺️ Ja, kagen skal bare stå på køl, det plejer jeg at gøre uden problemer 🙂
/Josefine
Pingback: Komplet bryllupskage guide! Lav din egen bryllupskage - fines.dk
Hej
Smelter de meget nemt de smørcreme blomster? Jeg skal lave en stor kage til konfirmation og har ingen erfaring lige med smørcreme blomster. Tænker bare at hvis der er 25 grader i et telt med en masse mennesker – kan blomsterne nå st se pæne ud til alle?
Mh Anja
Hej Anja.
Jeg vil ikke sige, at de smelter, de bliver mere bløde. Men det er de færreste kager, der har godt af at stå i et varmt telt. Så jeg vil anbefale at kagen er helt kold, når I tager den ind i teltet, og serverer den umiddelbart herefter. Så skal de nok holde sig pæne 🙂
/Josefine
Hej, hvad er kagen smurt op med? Flødeskum eller smørcreme?
Mvh Ane
Hej Ane
Kagen er smurt op med smørcreme.
/Josefine