Nogle gange bliver mine kageprojekter til ved tilfældigheder. Og det er denne Ritter Sport islagkage et rigtig godt eksempel på. Jeg havde fået en masse pakker Ritter Sport og orangeflager, som jeg synes kunne være sjov at kombinere i en kage.
Tanken var egentlig at islagkagen skulle have været en moussekage, men efterhånden som jeg kom flere og flere ingredienser i moussen, kunne jeg godt se, at det aldrig ville holde formen. I stedet for at smide det hele ud, valgte jeg at komme kagen i fryseren, og derfor endte det med at blive en islagkage.
Den tunge chokoladesmag fra Ritter Sporten og de sprøde orangeflager, der udgjorde bunden viste sig at være et perfekt match i denne Ritter Sport islagkage.
Jeg frygtede, at isen kunne finde på at krystallisere, men der var ikke en snert af krystaller i isen, som blev spist et par dage efter, at den var kommet i fryseren. Jeg ville dog ikke anbefale at gemme isen i mere end en uge i fryseren.
Det var disse orangeflager og Ritter Sport med praline, som jeg brugte til islagkagen.
Find opskriften på den lækre Ritter Sport islagkage herunder:

Ritter Sport islagkage
Det skal du bruge
Bund
- 250 g orangeflager
- 50 g mariekiks
- 100 g smør
Ritter Sport is
- 280 g fløde
- 300 g flødeskum
- 100 g creme fraiche
- 200 g Ritter Sport Praline
Dekoration
- Rød skovsyre
- 40 g mørk chokolade
Sådan gør du
Bund
-
Smelt smørret og knus kiksene groft.
-
Bland det hele godt sammen og fordel i en bageform på 22 cm med bagepapir i bunden og kageplast i siderne.
-
Sæt bunden på køl, mens du laver isen.
Ritter Sport is
-
Hak Ritter Sport chokoladen i små stykker og kom i en stor skål.
-
Lun de 280 g fløde i en lille gryde og hæld over chokoladen lige inden det koger.
-
Rør godt indtil al chokoladen er smeltet.
-
Pisk de sidste 300 g fløde til skum og pisk creme fraichen til en lidt fastere konsistens – det tager ca. 10 minutter.
-
Vend flødeskum og creme fraiche i chokoladeblandingen, og hæld den ovenpå bunden.
-
Stil kagen i fryseren natten over.
-
Når kagen er helt frossen kan kageplast og bagepapir fjernes.
-
Smelt den mørke chokolade over vandbad og kom i en lille sprøjtepose.
-
Kør forsigtigt med sprøjteposen i cirkelbevægelser henover kagen.
Islagkagen er også oplagt at servere til f.eks. nytårsaften, hvis man mangler den perfekte dessert til årets sidste dag.
Rigtig god bagelyst!
Pingback: Spiselige blomster som kan bruges til desserter og kager - fines.dk