Kagen over dem alle må være intet mindre end en Royal Copenhagen musselmalet kage, som du her kan se, hvordan man laver.
Denne kage har længe stået på min liste over kage-projekter, jeg gerne vil lave. Jeg er de senere år blevet mere og mere vild med Royal Copenhagens skønne porcelænsprodukter – herunder specielt det musselmalede stel. Jeg er vild med de fine små blå snirkler og tænker, at det er en af de ting, der nok aldrig går af mode.
Men hvorfor hedder det egentlig musselmalet? Det er der ikke et entydigt svar på, men en teori er, at det har sit navn, fordi porcelænets ydersider er riflet ligesom på en muslingeskal, og at musselmalet derfor kommer af det tyske ord for musling (muschel). I starten var “musselmalet” altså en betegnelse for selve stellet, men senere er det blevet en betegnelse for mønsteret. Mønsteret er faktisk inspireret af gammel kinesisk porcelæn, men i dag er det musselmalede mønster verdenskendt som noget typisk dansk.
Herunder viser jeg, hvordan du selv kan lave en musselmalet kage med kun få redskaber, som du muligvis har liggende i skabet allerede. Jeg har valgt at kopiere mønsteret over på kagen, da jeg ikke er verdensmester til at tegne i fri hånd, men det kan man selvfølgelig også gøre, hvis man hellere vil det – så sparer man også en del tid.
Det skal du bruge
En kage overtrukket med hvid fondant (indholdet er valgfrit)
Et stykke bagepapir
Blyant
En musselmalet tallerken eller lignende
Tynd pensel
Blå pastafarve
Nål
Sådan gør du
Start med at lave skabelonen ved at tegne mønsteret af på et stykke bagepapir. Jeg har valgt at forstørre det op på computeren, da det er lidt nemmere at male, for herefter at tegne det af på et nyt stykke bagepapir. Du kan også bare tegne efter et mega musselstel, men det ejer jeg desværre ikke.
Placer bagepapiret på kagen overtrukket med fondant, der hvor du ønsker at have mønsteret.
Stik forsigtigt igennem bagepapiret med en nål, hvor du har tegnet, så der kommer små prikker i fondanten.
Fjern bagepapiret og begynd at male efter prikkerne med den blå pastafarve ovenpå prikkerne. Hvis pastafarven er lidt tyk i det, kan du blande den op med en smule smagsneutral vodka, så er den nemmere at arbejde med.
Det kræver en god portion tålmodighed og en rolig hånd, men resultatet er det hele værd!
Man kunne sagtens bruge sådan en kage som bryllupskage, og hvem ved, hvis jeg en dag skal giftes, kunne jeg da godt overveje at dekorere bryllupskagen med det musselmalede mønster…
Hej!
Min datter skal giftes her til maj og ønsker sig brændende en Royal Copenhagen musselmalet bryllupskage, og din vejledning er lige til at gå til, MEN min datter ønsker at kagens indhold skal bestå af mousser, sprøde og svampede bunde og disse kager skal helst holdes kolde lige indtil serveringen. Så hvordan holder farven på kagen når den er færdigmalet og sat på køl til næste dag, vil den løbe ud?. Og kan man male på hvid marcipan i stedet for fondant? da min datter ikke bryder sig om fondanten.
Med venlig hilsen og på forhånd tak
Ulla.
Hej Ulla
Stort tillykke med din datter og tusind tak, det er jeg glad for at høre ☺️
Du kan sagtens male på marcipan i stedet for, og farven burde ikke løbe ud. Men det er vigtigt at du bruger pastafarve.
Rigtig god fornøjelse!
/Josefine