Marmorerede småkager til påske

Marmorerede småkager til påske

Lav de fineste marmorerede småkager til påske som kan bruges til pynt her i påsken. De kan selvfølgelig også bare spises, hvis man hellere vil det.

De udstikkere jeg har brugt, har jeg fået af min mor for flere år siden, og jeg husker faktisk ikke, hvor de er fra. Jeg har ikke kunnet finde præcis disse udstikkere, men jeg har fundet lidt forskellige udstikkere, som du eventuelt kan kigge på:

Påskekager på troldegren
Hæng de færdige småkager til pynt på en gren som her.

Her får du guiden til, hvordan du laver marmorerede småkager til påske. Se videoen nederst på siden for en detaljeret guide.

Det skal du bruge

Småkager

  • En portion småkagedej til udstikning (find opskriften her)
  • 1 økologisk citron (valgfri, men kan klart anbefales)

Royal Icing / Glasur

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 300 g flormelis (plus lidt ekstra til at få den rigtige konsistens)
  • 1 tsk. vand eller citronsaft

Andet udstyr

  • Pastafarver
  • Udstikkere formet som æg, påskehare og påskekylling
  • En flad tallerken
  • Tandstik eller nål
  • Tyl str. 7 eller et sugerør til at lave hul til snor
  • Sort sytråd

Sådan gør du

Bagning af småkagerne

  • Lav småkagedejen som beskrevet her. Tilsæt skal fra en økologisk citron til dejen og rul dejen ud som beskrevet i opskriften.
  • Stik småkagerne ud i den ønskede form og lav et hul, hvis kagerne skal op at hænge.
  • Bag kagerne og lad dem køle helt af. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder, når de er kølet af.
  • Vent med at dekorere kagerne til dagen efter, da de afgiver en smule fedt i det første stykke tid, som vil kunne skinne igennem glasuren.

Royal Icing / Glasur

  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt ca. 1 tsk. vand eller citronsaft indtil du får en let flydende konsistens.
  • Hvis du oplever at glasuren løber af kagerne, så er den for flydende. Tilsæt lidt mere flormelis og prøv igen.
TIP
Læs mere om Royal Icing i dette opslag.

Dekorering af småkagerne:

  • Stil følgende ting frem: tallerken, tandstik/nål, farver og en skål med glasur dækket med film.
  • Hæld et par skefulde glasur ud på tallerkenen og tilsæt et par dråber farve. Rør lidt rundt med en tandstik, så der kommer et stribet mønster frem.
  • Dyp en af småkagerne i og sørg for at der er kommet glasur på hele kagen. Løft forsigtigt kagen og lad glasuren dryppe let af. Nu skulle du gerne kunne se et fint marmoreret mønster på småkagen. hvis du ikke er tilfreds, så kan du dyppe kagen igen.
  • Vend kagen og bank småkagen let ned i hånden, så glasuren fordeler sig jævnt.
  • Brug en nål eller tandstik til at prikke hul på luftbobler.
  • Sæt kagen til side til tørring.
  • Kagernes overflade størkner hurtigt, men lad gerne kagerne tørre i 24 timer for at hærde dem helt.
  • Klip små stykker sytråd og før igennem hullet på kagerne, når de er helt tørre.
  • Hæng de færdige påskesmåkager op på en buket grene eller en troldegren.

Se desuden hele fremgangsmåden i videoen herunder, hvor jeg viser og forklarer hele processen:

Opbevar de dekorerede småkager i en lufttæt beholder i op til 2 uger.

Marmorerede småkager til påske