Lækre, bløde og snaskede kanelsnegle – whats not to like?
Jeg har så længe ledt efter opskriften på den perfekte kanelsnegl, men jeg synes aldrig at jeg kunne få dem, som jeg ville have dem. Derfor har jeg eksperimenteret med at udvikle en opskrift på de lækreste kanelsnegle, og nu kan jeg langt om længe indstille søgningen og dele den med jer.
Med denne opskrift får du nemlig de lækreste bløde og snaskede kanelsnegle, der fylder hele huset med den dejligste duft af kanel. Ofte har hjemmelavede kanelsnegle en tendens til hurtigt at blive tørre og kedelige, men disse kan holde sig bløde og snaskede i minimum 3 dage. Muligvis også længere, men til den tid er de altid spist op herhjemme 🙂
Men hvad er den perfekte kanelsnegl?
Jeg har efterhånden erfaret, at der er utrolig mange holdninger til, hvordan den perfekte kanelsnegl skal være. En kanelsnegl skal i mine øjne være blød, snasket og skal selvfølgelig indeholde masser af remonce med kanel.
Jeg har bagt disse kanelsnegle på rigtig mange forskellige måder, og herunder kan du læse om alle mine erfaringer og tips til, hvordan du får den perfekte kanelsnegl.
Tykkelse på dejen
Hvis dejen rulles tyndt ud, så er det nemmere for remoncen at hænge fast i dejen, da man kan smøre et tyndt jævnt lag på, i stedet for et tykt lag, hvor remoncen vil have nemmere ved at flyde ud og ende i bunden af bageformen.
Tykkelse på sneglen
Hvis sneglene skæres tyndt ud, bliver de hurtigere tørre, end hvis de skæres tykt ud. Jeg kan bedst lide at sneglene skæres i en tykkelse på ca. 3 cm, da de holder bedre på remoncen.
Bagetid
Det altafgørende er ikke at bage kanelsneglene for længe. Jeg plejer at tage dem ud, lige når de har fået en brunlig nuance. De må endelig ikke blive så brune som romsneglene, som vi kender fra bageren – så bliver de alt for tørre.
Da ovne varmer forskelligt, vil jeg anbefale at du prøver dig frem. Brug bagetiden i denne opskrift som vejledende og hold selv godt øje undervejs.
Gå ikke ned på kanel
Kanel er ikke bare kanel. Der findes to forskellige typer kanel nemlig kassiakanel og ægte kanel (også kaldet Ceylon-kanel). For et par år tilbage var der megen snak om, at man ikke måtte indtage for meget kanel, på grund af indholdet af kumarin, der er et naturligt aromastof, men samtidig også et giftstof, som er skadeligt for leveren i større mængder.
Kumarinindholdet er meget højere i kassiakanel end i ægte kanel, og derfor anbefales det at bruge ægte kanel. Du skal dog have et ret stort kanelforbrug, før det anses som direkte sundhedsskadeligt. Men det er vigtigt at tænke på kvaliteten af de råvarer, vi bruger til at bage, og det ægte kanel er af en højere kvalitet end kassiakanel. Jeg kan anbefale at bruge Anandas kanel fra Mill & Mortar, som har en rigtig god smag.
Bageform eller ej?
Fordelen ved at bage kanelsnegle i en bageform er, at de holder meget bedre på fugtigheden og bliver ikke så hurtigt tørre, som hvis de bages enkeltvis.
Kanelsnegle
Lækre snaskede kanelsnegle med hvid glasur
Det skal du bruge
Dej
- 2,5 dl varm mælk
- 40 g smør
- 50 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 æg let sammenpisket
- 540 g hvedemel
Remonce
- 120 g smør
- 200 g brun farin
- 200 g sukker
- 4 spsk. kanel
Glasur
- 275 g flormelis
- 1 bæger past. æggehvide ca. 50 g.
Sådan gør du
Dej
-
Smelt smør ved lav varme og tilsæt herefter mælken.
-
Tag gryden af varmen når det er ca. 40 grader varmt. Hæld det over i en stor skål og smuldr gæren ned i den lune mælk, når det er 35-37 grader.
-
Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt.
-
Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er ensartet. Undgå at tilsætte mere mel, da dejen så vil blive for tør. Det gør ikke noget, at dejen er lidt klistret.
-
Kom dejen over i en stor ren skål, der er smurt med en smule fedtstof, så dejen er nemmere at få ud igen.
-
Lad dejen hæve tildækket i 60 min.
Remonce
-
Når dejen er sat til at hæve, kan du gå i gang med remoncen.
-
Bland blødt smør sammen med brun farin, sukker og kanel og stil til side indtil dejen er færdig med at hæve.
Samling af kanelsneglene
-
Del dejen op i to lige store stykker. Drys et tyndt lag mel på bordet og rul hver af dejportionerne ud til et kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Det er nemmere at rulle dejen ud, når du ikke arbejder med så stor en portion.
Husk at holde øje med, at dejen ikke klistrer fast til køkkenbordet, men giv den endelig ikke for meget mel. Dejen må stadig godt klistre lidt, men du skal bare bevæge dejen, så den ikke hænger for meget fast. Vend dejen af og til, så er den nemmere at rulle ud.
-
Fordel remoncen på dejen i et tyndt jævnt lag - jeg synes at det er nemmest at fordele den med en knækpalet. Lad ca. 1 cm af dejen på en enkelt side være uden remonce. Skær gerne kanterne af, så du får flotte ensartede kanelsnegle.
-
Kom en lille smule vand på enden af dejen, hvor du ikke har kommet remonce på, som skal fungere som lim, når dejen rulles sammen. Rul dejen stramt sammen til en pølse, og lad den stå et par minutter ovenpå kanten, så vandet kan lime sig fast.
-
Skær endestykkerne fra og skær dejen ud i skiver på ca. 3 cm, så du får 12 kanelsnegle.
-
Kom dem op i en bradepande med et stykke bagepapir i. Lad der være lidt plads mellem sneglene, så de har plads til at hæve. Jeg bruger to bradepander på 20x30 cm.
-
Dæk kanelsneglene med et viskestykke og stil dem til hævning i 30 min.
-
Bag dem derefter ved 160 grader i ca. 20 min. De må endelig ikke få for meget, for så bliver de hurtigt tørre. Tag dem ud inden de begynder at få for meget farve.
Glasur
-
Bland ingredienserne sammen med en ske, og hæld glasuren over de let afkølede kanelsnegle. Tilsæt evt. mere flormelis indtil konsistensen er fast, men stadig til at hælde ud over kanelsneglene.
-
Hvis glasuren hældes på, når sneglene stadig er lune, så vil den smelte ned over sneglene. Hvis du gerne vil have, at man stadig kan se glasuren, så skal du vente med at komme glasuren på, til sneglene er kølet helt af.
Det her er de bedste kanelsnegle jeg nogensinde har smagt:)))
Hej Mathilde
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
/Josefine
Kan man fryse den når de er rullet og lagt i formen, for så nemt at kunne bage den på et andet tidspunkt? 🙂
Jeg bagte dem i weekenden – det var de mest fantastiske kanelsnegle jeg nogensinde har smagt! Og ville gerne tage lune snegle med til mine kollegaer – men det er ikke lige om morgenen tiden er til at lave dem fra bunden..
Hej Ruth
Hvor er det bare dejligt at høre! Og hvor er det nogle heldige kollegaer, du vil forkæle 🙂
Jeg har ikke prøvet at fryse kanelsneglene ubagt, og jeg er i tvivl om, hvad resultatet vil blive. Jeg mener at have læst, at man godt kan fryse ubagt bolledej, men som sagt er det ikke noget jeg selv har prøvet.
Jeg ville i stedet bage kanelsneglene næsten helt færdige, uden at de får for meget farve og så fryse dem. Når de så er tøet op, kan de lige lunes i ovnen.
/Josefine
Hmmm….
Er det varmluftovn eller almindelig ovn…?
Hvor i ovnen skal de stå, når de bager…?
Nu må jeg prøve med varmluftovn.
Så begge bradepander, kan bages samtidigt.
Vender tilbage når jeg kender resultet.
Hej Britta
Jeg mener altid alm. ovn, medmindre der står andet. Og så har jeg bare bagt dem hver for sig midt i ovnen.
Men jeg er spændt på at høre, hvordan det gik med varmluften?
/Josefine
Dårlig opskrift. De gik i stykker og var slet ikke sådan
Hej Pernille
Øv det er jeg ked af at høre. Jeg har ellers kun fået positive tilbagemeldinger på denne opskrift, og jeg har selv bagt den rigtig mange gange 🙂
Jeg håber ikke at oplevelsen har givet dig mindre lyst til at bage i fremtiden 🙂
/Josefine
Kan det virkelig passe at det kun er 120 g smør til remoncen, når der skal bruges 400 g sukker og farin?
Hej Lis
Ja det er helt rigtigt 🙂 Jeg synes, at denne kombination gør at det ikke flyder så meget ud og stadig har en god og dejlig smag.
/Josefine
Den eneste opskrift man behøver! Sååå lækre!
Dine snegle er fantastiske – de er lige kommet ud af ovnen og venter på fødselsdagsbrunch.
Kunne ikke lade være med at “forsmagen” – skønt!
Hej Mette
Tusind tak for din besked, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Rigtig god fødselsdagsbrunch!
/Josefine