Hvid chokoladesmørcreme, chokoladefrosting eller chokoladecreme. Kært barn har mange navne, og denne opskrift er ingen undtagelse. Man kunne nemlig sagtens kalde den alle tre ting – og sikkert også flere endnu.
For opskriften er en lækker creme, der består både af smørcreme og hvid chokolade. Den smager altså ikke af smør, men den har de gode egenskaber fra smørret, som gør chokoladecremen mere fast og nemmere at arbejde med.
TIP
Skær smørret ud i små tern for at få det hurtigere blødt
Det er vigtigt at smørret er blødt, da det så er muligt at piske det sammen med flormelissen. Hvis du gerne vil hurtigt i gang med at bage, så skær smørret ud i små tern på et spækbræt, så får det hurtigere stuetemperatur, end hvis det er en stor klump.
Jeg har her kombineret smørcremen med en omgang vaniljemuffins (find opskriften her), hvor jeg blot har tilsat lidt lakridspulver, som bare spiller super godt sammen med den hvide chokoladesmørcreme. Men man kan bruge den til mange forskellige kageprojekter, hvor kun fantasien sætter grænser! Herunder har jeg listet et par eksempler på, hvad den kan bruges til.
Ideer til brug af opskriften på hvid chokoladesmørcreme:
- Brug den som frosting på cupcakes (f.eks. chokolademuffins eller blåbærmuffins)
- Brug den som opsmøring af lagkager
- Brug den som “dutter” på talkager (find opskriften på talkage her)
Hvid chokoladesmørcreme
Brug opskriften som topping på cupcakes, talkager eller til opsmøring af lagkager.
Portionen rækker til at dekorere 10-12 cupcakes.
Det skal du bruge
- 300 g hvid chokolade
- 200 g smør, blødt
- 300 g flormelis
- 2 tsk. vaniljepulver
- 1 knsp. salt
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
-
Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle en smule af.
-
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
-
Tilsæt den smeltede chokolade, salt og vaniljepulver og pisk det godt sammen.
-
Tilsæt til sidst fløden af et par omgange og pisk godt.
Så er chokoladesmørcremen klar til brug. Brug den med det samme, eller sæt den på køl til senere brug. Husk blot at tage smørcremen ud et stykke tid før, den skal bruges, da den stivner i køleskabet og bliver blødere ved stuetemperatur.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.
Hej, kan man komme grøn frugtfarve i?
Mvh Maria
Hej Maria
Jeg vil ikke anbefale, at bruge frugtfarve, men pastafarve kan sagtens bruges.
/Josefine
Pisker du piskefløden op inden du kommer det i massen?
Hej Rebekka
Nej, fløden skal ikke piskes inden 🙂
/Josefine
Kan man bruge samme opskrift til mørk og lys chokolade, som man gør her med hvid, eller skal man ændre i mængderne på chokolade? 🙂
Hej Sisse
Du burde godt kunne udskifte den hvide chokolade med en anden, men jeg har faktisk ikke prøvet det. Men ellers kan jeg anbefale smørcremen fra denne opskrift, som nogenlunde er den samme bare med mørk chokolade 🙂
https://fines.dk/chokoladecupcakes-med-chokoladesmoercreme-fines-dk/
/Josefine
Kan man erstatte noget af fløden med hyldeblomstsaft?
Hvis ja, hvor meget vil du tro?
Hej Line
Det er et godt spørgsmål. Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg må være dig svar skyldig. Men fortæl endelig om det kan lade sig gøre, hvis du afprøver det 🙂
/Josefine
Kan man lave den i forvejen, fryse den og så sprøjtes ud på lagkage efter optøning?
Hej Majbritt
Det tror jeg ikke, at jeg ville gøre. Men jeg har ikke prøvet det, så muligvis kan det lade sig gøre. Men du kan sagtens lave den et par dage i forvejen og sætte på køl, for så at sprøjte den ud på en kage.
/Josefine
Jeg skal lave en dåbskage, og vil godt prøve din opskrift til opsmøring.
1. Kan man tilsætte lidt citron? det ville gå godt til både bunde og mousse.
2. Kan den tåle at jeg fryser kagen ned, da jeg er nød til dette af tidsnød inden dåbsdagen?
Mvh
Anja
Hej Anja
Ja du kan sagtens tilsætte citron og denne opskrift kan også godt tåle en tur i fryseren uden problemer 🙂
/Josefine
Kan man lave den dagen før?
Hej Julie
Ja, man kan sagtens lave den dagen før 🙂
/Josefine