Brownie er bare en klassiker! Og denne glutenfri brownie med chokoladesmørcreme er bare super lækker med en nærmest konfektagtig bund og en fløjlsblød smørcreme. En kombination som bare smelter på tungen.
Denne brownie bliver lækker kompakt i det, så man skal ikke lave for store stykker, da den ligger dejlig tungt i maven.
Fryseegnet
Kagen er fryseegnet, så du kan faktisk dekorere kagen med smørcreme på og komme direkte i fryseren. Så skal den bare lige pyntes med det sidste pynt, inden den er klar til servering. Lad kagen tø langsomt op i køleskabet i ca. 6 timer.
Rester
Hvis man skulle have rester i overskud, kan man vælge at fryse dem, så man har en lækker kage til en regnvejrsdag. Jeg plejer at skære overskydende kage ud i passende stykker og fryse i en fryseboks, for så kan man bare tage de par stykker kage ud, som man skal bruge.
Dekoration
Jeg har valgt at sprøjte smørcremen ud på brownien med forskellige tyller, men man kan også sagtens bare smøre den på, hvis det skal gå lidt hurtigt. Smagen er jo den samme!
Jeg kan ikke huske præcis, hvilke tyller jeg har brugt, men det er en variation af disse:
- St. Honoré tyl (kan fx købes her)
- Stjernetyller i forskellige størrelser
- Runde tyller i forskellige størrelser
Kagen er desuden pyntet med:
- Guldstøv (kan fx købes her)
- Bronze Crunch sukkerpynt fra Odense (kan fås her)
- Frysetørret hindbær
Man kan pynte kagen fuldstændigt, som man ønsker, men jeg synes det gav et rigtig fedt spil, når der kom lidt rød farve på kagen og gav et modspil til den ellers meget brune kage. Man kunne også pynte med rød skovsyre eller friske bær for at give lidt farve.
Piskning af æg
I opskriften skriver jeg, at æggene skal piskes let. Jo mere man pisker æggene, jo mere luftig vil din brownie blive. Jeg kan godt lide en god kompakt brownie, så derfor plejer jeg blot at piske æggene let sammen. Pisker man æggene i længere tid, til de bliver let hvide, så får man en mere luftig brownie.
Glutenfri
Kagen er glutenfri, så man kan sagtens lave den til personer, der har cøliaki eller glutenallergi. Har du brug for inspiration til flere glutenfri opskrifter, kan du se alle mine glutenfri opskrifter her:
Glutenfri brownie med chokoladesmørcreme til nytår?
Det er jo snart nytår, og denne kage kunne sagtens være et godt bud på en nytårskage! Den kan pyntes med endnu mere guld og måske nogle chokoladesnirkler, så ville den være helt perfekt at servere nytårsaften. Man kunne endda vælge at lave helt små portionsanrettede kage, og servere en kugle is til.
På billederne har jeg lavet to mindre kager ud af nedenstående opskrift, men opskriften er lavet som en stor kage. Så kan du selv vælge, om du vil bage en stor kage eller to små.
Glutenfri brownie med chokoladesmørcreme
Opskriften giver en kage på ca. 24 cm i diameter.
Kagen er fryseegnet.
Det skal du bruge
Brownie (glutenfri)
- 150 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 100 g mandelmel
- 1 knsp. salt
Chokoladesmørcreme
- 100 g mørk chokolade
- 100 g smør (blødt)
- 125 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl piskefløde
Pynt
- Guldstøv
- Bronze Crunch sukkerpynt fra Odense
- Frysetørret hindbær
Sådan gør du
Brownie (glutenfri)
-
Hak chokoladen fint.
-
Smelt smør og chokolade i en lille gryde. Lad det køle en smule ned.
-
Pisk sukker, æg og vaniljesukker let sammen.
-
Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene og rør let sammen.
-
Vend mandelmel og salt i blandingen.
-
Hæld dejen i en smurt springform på ca. 24 cm.
-
Bag brownien ved 175 grader alm. ovn i ca. 20 min.
-
Lad kagen køle helt af inden den dekoreres med smørcreme.
Chokoladesmørcreme
-
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle ned til den er håndvarm.
-
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt. Det tager ca. 10 minutter.
-
Tilsæt den afkølede chokolade mens der piskes forsigtigt.
-
Tilsæt fløden til smørcremen lidt ad gangen og pisk godt.
-
Når al fløden er tilsat, så er smørcremen klar til brug.
Pyntning
-
Kom smørcremen i en sprøjtepose med din ønskede tyl i, og dekorer kagen med forskellige mønstre.
-
Pynt kagen med guldstøv, sukkerpynt og frysetørret hindbær, og så er kagen klar til servering.
-
Server kagen straks eller lad den stå på køl indtil servering. Tag gerne kagen ud af køleskabet en halv time inden servering.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.