Bogstavskage med gulerodskage og cream cheese frosting

Bogstavskage med gulerodskage og cream cheese frosting

Jeg har tidligere lavet kager med cream cheese frosting, og det gav mig lyst til at prøve at kombinere det med en gulerodskage. Det blev til denne virkelig lækre bogstavskage med gulerodskage og cream cheese frosting! Cream cheese frostingen blev farvet i tre forskellige lilla nuancer og blev sprøjtet på gulerodsbunden med forskellige tyller. Til sidst blev kagen pyntet med små sukkerkugler.

Hvis jeg nu selv skal sige det, så er denne gulerodskage en af de bedste, jeg har smagt! Sagt i al beskedenhed selvfølgelig. Den er bare super svampet og lækkert krydret.

Bogstavskage med gulerodsbund og cream cheese frosting

Jeg er ikke selv vild med valnødder, som man ofte forbinder med en klassisk gulerodskage, så derfor er de udeladt her. Men hvis man er tosset med valnødder, kan man sagtens tilføje dem til denne opskrift.

Skabelon

Kagen er lavet i en firkantet form på ca. 20 x 30 cm, hvorefter jeg har skåret bogstavet ud i fri hånd. Men man kan sagtens lave sin egen skabelon i Word, som man printer ud og skærer efter.

Pyntning af bogstavskagen

Jeg har brugt lidt forskellige tyller til at dekorere denne kage. Herunder har jeg beskrevet, hvilke tyller jeg har brugt:

  • Tyl nr. 10 (rund tyl)
  • Tyl nr. 12 (rund tyl)
  • Tyl nr. 18 (åben stjernetyl)
  • Tyl nr. 22 (åben stjernetyl)
  • Tyl nr. 852 (stor lukket stjernetyl)

Portioner

Opskriften passer til 10-12 personer. Bliver I mange mennesker, kan du gange opskriften med 2 og lave den i en bradepande i stedet. Eller man kan bruge de afskårne rester til at lave små kager ved siden af.

Bogstavskage med gulerodskage og cream cheese frosting

Farvning af cream cheese frosting

Sæt god tid af til at farve cremen, for at få de helt rigtige nuancer. Det kan nemlig godt tage lidt tid, at få de helt rigtige farver.

Jeg delte frostingen op i tre skåle og tilførte lilla pastafarve fra Wilton til alle tre, blot i forskellige mængder. Til de to mørkere lilla tilførte jeg også en lille smule blå pastafarve for at få en mørkere og mere intens lilla farve.

Herefter kom jeg frostingen i sprøjteposer og begyndte at sprøjte den på kagen i de former, jeg ønskede.

Talkager og bogstavskager

Man kan pynte sådan en bogstavskage på mange forskellige måder. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du skal pynte kagen, kan du få lidt inspiration fra andre talkager, som jeg tidligere har lavet her:

Talkager og bogstavskager

Er det nødvendigt at ingredienser har stuetemperatur?

Jeg får tit spørgsmålet, om det er nødvendigt, at æggene har stuetemperatur – og ja, det er faktisk en ret væsentlig detalje, når man skal bage denne type kage. Det er nemlig vigtigt, at ingredienserne har samme temperatur, da man ellers kan risikere, at kagen ikke vil hæve, eller at den falder sammen.

Så husk at tage ingredienserne ud af køleskabet i god tid, så de får den rigtige temperatur. Æg skal gerne ud af køleskabet minimum en time inden du skal bage.

Bogstavskage med gulerodskage og cream cheese frosting

Opskriften passer til 10-12 personer.

Bag kagen i en form på ca. 20×30 cm.

Ret Bagværk
Keyword Dekoration
Antal 10 personer

Det skal du bruge

Gulerodsbund

  • 300 g gulerødder (stuetemperatur)
  • 250 g brun farin
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 130 g smagsneutral olie (fx rapsolie)

Cream cheese frosting

  • 170 g smør (stuetemperatur)
  • 170 g flormelis
  • 200 g Philadelphia neutral smøreost (ikke light) (stuetemperatur)
  • Lilla pastafarve
  • Blå pastafarve

Sådan gør du

Gulerodsbund

  1. Start med at rive gulerødderne groft.

  2. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og tilsæt æg og olie som røres godt sammen.

  3. Vend gulerødderne i dejen indtil det er godt blandet sammen.

  4. Hæld dejen i en form på ca. 20×30 cm og bag kagen ved 180 grader alm. ovn i 35-40 min.

  5. Lad kagen køle helt af.

Cream cheese frosting

  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Det tager ca. 10-15 minutter.

  2. Tilsæt smøreosten og pisk indtil frostingen er godt blandet. Brug en stavblender til at blende frostingen helt blød og lækker. Det hjælper på at få de sidste klumper af flødeosten ordentligt blendet ind i frostingen.

  3. Fordel cream cheese frostingen i 3 skåle og farv de tre skåle i forskellige lilla nuancer.

  4. Kom frostingen i tre forskellige sprøjteposer med den ønskede tyl i. Brug eventuelt en tyl adapter (også kaldet kobling til sprøjteposer), så du nemmere kan skifte mellem tyllerne.

  5. Sæt frostingen på køl, gerne en halv times tid, da frostingen bliver meget blød af stavblendningen.

Samling af kagen

  1. Når gulerodskagen er helt kold (gerne køleskabskold), skæres den ud i den ønskede form. Placer kagen på det ønskede kagefad.

  2. Fordel frostingen på kagen med dit valg af tyller. Start gerne med at lave store mønstre først, og dekorer bagefter “hullerne” med mindre dutter.

  3. Pynt med hvide krymmelkugler og server kagen.

Rigtig god bagelyst!