After Eight småkager

After Eight småkager

Småkager spises i langt de fleste tilfælde, som de er, og de sprøde kager er bestemt også lækre. Men hvorfor ikke toppe småkagen med en mousse eller en creme? Det er netop det, jeg har eksperimenteret lidt med, og resultatet blev et klart hit herhjemme. Disse After Eight småkager består af en klassisk neutral småkage og er toppet med kakaosmørcreme tilsat pebermynteessens.

TIP
Er du ikke til pebermynte, så undlad at tilsætte dette, så har du en lækker chokoladekiks.

Kagerne er oplagte at bruge til et kagebord eller kagetapas, da elementerne kan forberedes i god tid, og kagerne kan sagtens stå på et kagebord i et par timer uden at blive dårlige eller kedelige at se på.

Til 20 stk. af disse After Eight småkager skal du bruge:

  • 1/2 portion småkager – ca. 5 cm i diameter – find opskriften her
  • 1 portion kakaosmørcreme med pebermynte – se opskriften herunder

Kakaosmørcreme med pebermynte

Mængden på denne opskrift passer til at dekorere ca. 20 småkager.

Opskriften kan også bruges til at lave After Eight cupcakes ved at kombinere smørcremen med disse chokolademuffins: www.fines.dk/chokolademuffins/.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift, topping
Forb. tid 15 minutter
Antal 1 portion

Det skal du bruge

  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 400 g flormelis
  • 80 g kakaopulver
  • 3 spsk. kogende vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 dråber pebermynteessens

Sådan gør du

  1. Pisk smør, flormelis, kakaopulver og det kogende vand i ca. 10 minutter til det er luftigt. Start på lav hastighed og øg hastigheden, når flormelis og kakao er blandet godt sammen med smørret.

  2. Tilsæt salt og pebermynteessens og bland det godt sammen.

Samling af småkagerne

Kom kakaosmørcremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Jeg har brugt tyllen 1M fra Wilton. Lav nu små roser på de afkølede småkager. Start i midten og lav en spiral mens du trykker let på sprøjteposen.

After Eight småkager

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.