Havregrynscookies med havregryn og chokoladestykker

Havregrynscookies

Her får du opskriften på de lækreste, sprøde havregrynscookies med chokoladestykker! Du kan i princippet sagtens bare smide alle ingredienserne i en skål og røre det godt sammen. Men jeg har alligevel valgt at dele det lidt op, for at sikre at det er nemt at blande samme. Man skulle jo nødigt risikere at få en småkage uden chokoladestykker i!

Småkagedejen trilles til helt runde kugler, som fordeles med god mellemrum på en bageplade med bagepapir.

Havregrynscookies klar til at blive bagt

Når småkagerne så kommer i ovnen, så flyder de let ud, og får en super lækker sprød overflade og en lidt mere blød midte.

Nybagte havregrynscookies med chokoladestykker

Chokoladestykker eller ej?

Jeg plejer at bruge en god mørk chokolade til disse havregrynscookies. Men du kan sagtens bruge en lysere eller hvid chokolade, hvis du hellere vil det.

Man kan også sagtens undlade chokoladestykkerne og få helt almindelige havregryncookies. Vælger du at undlade chokoladestykkerne, kan man også eksperimentere med at tilføje hakkede nødder, som bestemt også ville være lækkert i disse havregrynscookies.

Havregrynscookies med chokoladestykker

Kan småkagerne fryses?

Jeg har ikke prøvet at fryse selve småkagerne, men selve småkagedejen kan sagtens fryses. Jeg laver nogle gange dobbeltportion og triller alle kuglerne, hvorefter jeg smider halvdelen af kuglerne i fryseren. Så er det super nemt at tage det antal cookies op, som man gerne vil bage. Så bliver det altså ikke nemmere.

Havregrynscookies med chokolade

Lav gerne dejen på forhånd og opbevar dejen i køleskabet eller fryseren indtil de skal bages.

Ret Bagværk
Keyword Småkager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 40 stk.

Det skal du bruge

  • 85 g smør
  • 135 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 75 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 100 g havregryn
  • 1 æg
  • 100 g chokoladestykker

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og lad det køle en smule af.
  2. Bland mel, bagepulver, natron, salt, vaniljepulver, sukker og brun farin godt sammen i en skål.
  3. Tilsæt smør og æg og bland det hele godt.
  4. Tilsæt chokoladestykkerne til sidst og rør godt sammen.
  5. Skær dejen ud i 40 lige store stykker. Tril dejen til 40 kugler og fordel dem på to bageplader.
  6. Bag småkagerne ved 175 grader alm. ovn i ca. 15 min.

  7. Lad småkagerne køle helt af, inden de opbevares i en kagedåse.

Du kan også lave disse havregrynscookies som en gave, ved at komme alle tørre ingredienser i et glas og vedlægge en guide til at bage dem færdige. Du kan finde en vejledning til, hvordan du gør her.

Værtindegaver i glas - Havregrynscookies

Har du lyst til at bage andre slags cookies, kan du finde alle opskrifterne på cookies her.

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.