Daim islagkage med mandelbund

Daim islagkage med mandelbund

Der er noget helt særligt over islagkager. De kombinerer det bedste fra to verdener: den bløde, cremede konsistens fra is og den lette sprødhed fra en lækker bund. Denne Daim islagkage er ingen undtagelse! Den er en sikker vinder hver gang, den bliver serveret.

Kagen består af en sprød mandelbund og en cremet flødeis fyldt med knasende Daim-stykker. Den er ikke bare nem at lave, men også naturligt glutenfri, da bunden er lavet på mandler i stedet for hvedemel.

Det gør kagen velegnet til dig, der vil undgå gluten. Bemærk dog, at Daim-chokolade kan indeholde spor af gluten, så husk altid at tjekke varedeklarationen, hvis du laver kagen til en med cøliaki.

Daim islagkage med mandelbund

Jeg har serveret denne kage til både fødselsdage og hyggelige middage – og den forsvinder altid hurtigt fra fadet. Og så er det bedste, at man kan servere den direkte fra fryseren, så man slipper for at skulle stå og pynte kagen i sidste øjeblik, mens gæsterne venter. 

I opskriften skriver jeg, at man skal hakke mandlerne semi-fint, og det er fordi, jeg kan godt lide mandelbunden med lidt knas i, men hvis du hellere vil hakke mandlerne helt fint, så kan man også sagtens gøre det. 

Er du på udkig efter en nem dessert, og elsker du kombinationen af chokolade og karamel? Så er denne Daim islagkage med mandelbund lige noget for dig.

Du skal bruge en springform på ca. 22-24 cm til islagkagen, og kagen rækker til ca. 10 personer. 

Daim islagkage med mandelbund

Perfekt til:

  • Fødselsdage og festlige lejligheder
  • Sommerfester
  • Glutenfri gæster
  • Når det skal være både nemt og virkelig lækkert

Her får du opskriften på den lækreste Daim islagkage:

Daim islagkage

Super nem og lækker opskrift på Daim islagkage med mandelbund.

Islagkagen passer til en springform på ca. 22-24 cm.

Ret Dessert
Forb. tid 1 time
Frysetid 6 timer
Antal 10 personer

Det skal du bruge

Mandelbund

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 150 g mandler

Daim is

  • 4 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl piskefløde
  • 200 g Daim chokolade (gem ca. 25 g til pynt)

Sådan gør du

Mandelbund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

  2. Hak mandlerne semi-fint med en minihakker eller blender. Stil til side.

  3. Smør en springform på 22-24 cm med smør eller olie i bunden og på siderne.

  4. I en helt ren skål piskes æggehviderne stive. Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen indtil det bliver en flot og fast marengs. Vær tålmodig - det tager lidt tid.

  5. Vend forsigtigt de hakkede mandler i marengsen og fordel dejen i springformen.

  6. Bag bunden i 30-35 min.

  7. Løsn springformen mens bunden stadig er lun – det gør den lettere at få ud.

  8. Placer mandelbunden direkte på det fad, du vil servere kagen på.

  9. Lad bunden køle helt af, inden du kommer isen ovenpå.

  10. Sæt en kagering rundt om mandelbunden og sæt et stykke kageplast rundt i kanten.

Daim is

  1. Hak daim chokoladen groft og stil til side.

  2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål.

  3. I en anden skål piskes fløden til let skum. Den må ikke være helt stiv.

  4. Vend flødeskummet sammen med æggeblandingen.

  5. Vend ca. 175 g af Daim chokoladen i isblandingen, og fordel isen ovenpå den afkølede nøddebund. Drys de sidste 25 g Daim chokolade ovenpå islagkagen.

  6. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 6 timer og gerne natten over.

  7. Når islagkagen er helt frossen fjernes kageringen og kageplast, og så er den klar til servering!

  8. Tag islagkagen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering, så er den nemmere at skære i flotte stykker.

Tips til en ekstra lækker islagkage

Server den med friske bær eller karamelsauce på toppen for det lille ekstra. Find min opskrift på karamelsauce her.

Kan man lave kagen i forvejen?

Ja! Det er faktisk en af de store fordele. Lav den gerne 1-2 dage før, så den er helt gennemfrossen og klar til servering. Tag kagen ud af fryseren 10-15 minutter før den skal skæres, så er den nemmere at skære ud i nogle flotte stykker.

Rigtig god bagelyst!

Del opskriften

Tag gerne @fines.dk på Instagram, så kan jeg se og dele det du har lavet!