Vi anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Mere information
Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.
Lav enten kagen som en stor kage i en springform på ca. 24 cm i diameter eller som små individuelle kager i tærteforme eller muffins.
Bemærk at jordbærmoussen skal forberedes dagen før kagen skal laves, så den kan køle helt ned.
Kagen er fryseegnet.
Riv marcipanen groft på et rivejern.
Pisk smør, sukker og vanilje lyst og luftigt.
Tilsæt marcipanen og rør godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør godt sammen.
Vend mel og bagepulver i og hæld dejen i din smurte form.
Bag kagen i en springform ved 175 grader alm. ovn i ca. 25-30 min. Bager du kagen i muffinforme skal de kun have 15-20 minutter.
Kom alle ingredienserne til jordbærkompotten i en gryde og lad det simre i 10-15 min. indtil jordbærrene er møre.
Blend kompotten til puré med en stavblender og kom den i en skål som stilles på køl natten over.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hak den hvide chokolade fint og kom i en skål.
Varm fløden i en gryde ved middel varme til ca. 80 grader.
Hæld ca. halvdelen af fløden over den hakkede hvide chokolade og rør godt.
Hæld den sidste del af fløden over chokoladen og rør igen.
Vrid vandet fra husblassen og tilsæt til den varme fløde/chokoladeblanding. Rør godt rundt indtil husblassen er helt smeltet.
Dæk skålen med film og stil cremen på køl til næste dag.
Når cremen er helt kold, så pisk cremen luftig og tilsæt jordbærkompotten. Vend det forsigtigt sammen eller pisk det en smule indtil det er ensartet.
Hæld jordbærmoussen i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt med det samme små dutter på den afkølede mazarinkage. Pynt med friske jordbær, blåbær og rød skovsyre.
Server kagen straks eller stil den i køleskabet indtil den skal serveres.
https://fines.dk/glutenfri-mazarinkage-med-jordbaermousse/