Udskriv
Chokoladecupcakes med hindbærmousse

Hindbærmousse

Opskriften rækker til at dekorere 14 muffins eller til 2 lag i en lagkage.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift, Mousse
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 lag i en 24 cm kage

Det skal du bruge

  • 6 blade husblas
  • 500 g frosne hindbær
  • 120 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • rød pastafarve (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

  2. Giv hindbær og sukker et kort opkog. Tag gryden af varmen, tilsæt husblas og rør godt rundt.

  3. Hæld bærpuréen gennem en sigte for at si kernerne fra. Tilsæt evt. farve og lad puréen køle ned til ca. 40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.

  4. Pisk fløden luftig. Den må ikke være for stiv, hvis den skal hældes direkte i en form. Men hvis den skal bruges til at sprøjte på cupcakes, så skal den piskes fast, men stadig så der er lidt bløde toppe.

  5. Vend flødeskum i bærpuréen og så er moussen klar til brug.