Her kommer en opskrift på en lækker Tobleronemousse, som er en klassiker i det søde køkken. For dem, der ikke skulle kende den ikoniske Toblerone chokolade, er det en lækker mælkechokolade formet i trekanter med små, knasende stykker af fransk nougat.
Anvendelse
Tobleronemoussen kan både bruges som lag i en lagkage eller til at dekorere cupcakes. Du kan også bruge den som topping på talkager.
Moussen kan selvfølgelig også bruges som dessert i et glas med lidt revet chokolade på toppen og friske bær. Eller man kunne lave en brownietrifli med Tobleronemousse i stedet for flødeskum, som jeg ellers har brugt i denne opskrift:
Smagssammensætninger
På billederne her har jeg kombineret denne Tobleronemousse med en rabarbercupcake (find opskriften her) og drysset med lidt kakaopulver. Men man kan kombinere moussen med mange forskellige kager. Herunder kan du se nogle eksempler:
Kagebunde:
- Chokoladebunde (find opskriften her)
- Lyse lagkagebunde (find opskrift her)
- Nøddebund (find opskriften her)
- Mazarinbunde (find opskriften her)
Muffins:
- Nutellamuffins (find opskriften her)
- Chokolademuffins (find opskriften her)
Ønsker du mere inspiration til smagssammensætninger, har jeg samlet en masse forslag her:
Opskriften giver et lag i en lagkage eller til dekorering af 10-12 cupcakes.
Bruger man moussen til at sprøjte på cupcakes eller talkager, så skal man bare vælge en tyl med en stor åbning, så de franske nougat-stykker kan komme igennem hullet.
Her kommer opskriften på moussen!
Tobleronemousse
Lækker opskrift på Tobleronemousse, der både kan bruges som lag i en lagkage, til at dekorere cupcakes eller som topping på talkager.
Det skal du bruge
- 250 g Toblerone
- 250 ml fløde
Sådan gør du
-
Bræk eller skær Tobleronen i mindre stykker.
-
Varm fløden sammen med Tobleronen i en lille gryde, indtil det er helt smeltet. Rør rundt jævnligt.
-
Hæld det nu over i en skål og tildæk med film helt ned til chokoladen, så filmen rører chokoladen.
-
Stil det på køl i minimum 8 timer og gerne natten over.
-
Når de 8 timer er gået, skal moussen piskes, så den bliver fast.
-
Pas på med at piske for længe, da det godt kan skille, hvis det får for meget.
-
Brug nu den færdige Tobleronemousse som lag i en lagkage eller til at sprøjte på cupcakes.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.