Kakaosmørcreme

Kakaosmørcreme

Her kommer endnu en grundopskrift, som er god at have i opskriftsbogen. Denne kakaosmørcreme er nemlig en enkel og nem opskrift, som både kan bruges til dekoration af cupcakes og småkager, opsmøring af kager og meget mere.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke kager man kan bruge smørcremen til. Prøv for eksempel at toppe en banankage eller en klassisk chokoladekage med smørcreme eller dekorer chokolademuffins med kakaosmørcreme og friske bær.

Skal du overtrække en kage med fondant i mørke farver, kan det også være en fordel at bruge kakaosmørcreme som opsmøring i stedet for en hvid smørcreme.

Chokoladesmørcreme

Smørcremen består (ikke overraskende) af en stor mængde smør, men du skal ikke være nervøs for, at den smager af smør. For det gør den bestemt ikke. Men det er vigtigt at smørret piskes godt for at få pisket smørcremen hvid og luftig.

Du kan sagtens lave smørcremen et par dage før, den skal bruges. Opbevar den færdige smørcreme i en lufttæt beholder i køleskabet. Smørcremen stivner, når den bliver kølet ned, så hvis du f.eks. skal bruge den til at dekorere cupcakes, så lad smørcremen stå på køkkenbordet indtil den får stuetemperatur. Så er den nemlig meget nemmere at arbejde med.

Kakaosmørcreme

Mængden på denne opskrift passer til opsmøring af to kager på ca. 22 cm i diameter og 10 cm høj eller til at dekorere ca. 15 cupcakes.

Ret Dessert
Keyword topping
Forb. tid 15 minutter
Antal 1 portion

Det skal du bruge

  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 400 g flormelis
  • 80 g kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 3 spsk. kogende vand
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Pisk smør, flormelis, kakaopulver og det kogende vand luftigt. Det tager omkring 10 min.

  2. Tilsæt salt og bland det godt sammen.

Gem dine rester

Hvis du har lavet for meget smørcreme, kan du nemt gemme resterne. Opbevar det i køleskabet et par dage eller i fryseren i et par måneder. Lad smørcremen tø op i køleskabet og pisk det let igennem inden du bruger det.

Inspiration til anvendelse af kakaosmørcreme

Her er et par eksempler på kager, hvor man kan bruge kakaosmørcremen.

Naked cake

Kakaosmørcremen kan både bruges til opsmøring af kager eller som dekoration vist på kagen herunder:

Naked cake med karamel og chokolade - fines.dk

Dulcey kage

Udskift chokoladeganachen i Dulcey kagen med kakaosmørcreme.

Dulcey kage med chokoladeganache

Kage med japansk kirsebærtræ

Brug kakaosmørcremen til at dekorere kager med mønster eller lave en fin kantafslutning som på kagen herunder.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ