Kage med hasselnødder, mørk chokolade og mazarin

Kager med hasselnødder, chokolade og mazarin

Disse skønne kager med hasselnødder er helt klart et forsøg værd! Kagerne består af en svampet mazarinkagebund, en cremet hasselnøddecreme, mørk chokoladeganache, et chokoladeovertræk med hasselnødder samt en hvid chokoladecreme.

I kan måske huske kagen herunder, som jeg lavede til nytår med pistacie, chokoladeganache og mazarinbund:

Nytårskage med pistacie, chokoladeganache og mazarinkage

Disse kager med hasselnødder er meget inspireret af nytårskagen, hvor jeg blot har udskiftet pistacienødder med hasselnødder og dekoreret den anderledes med et chokoladeovertræk samt en hvid chokoladecreme.

Ligesom med nytårskagen er denne kage også fryseegnet. Dog vil jeg ikke anbefale at fryse kagen med chokoladeovertrækket og den hvide chokoladecreme, men vente med at dekorere med dette til kagen er tøet op.

Kager med hasselnødder, chokolade og mazarin

Bemærk at den hvide chokoladecreme skal laves dagen før, den skal bruges, da den skal stå på køl i minimum 8 timer. Du kan sagtens overtrække kagerne med chokoladeovertrækket dagen før, de skal spises. Den hvide chokoladecreme kan også godt sprøjtes på dagen før, de skal spises. Men jeg vil anbefale at vente til den dag, hvor de skal spises.

TIP
Få gode tips til at skære kagen helt lige ud på opslaget om nytårskagen, som du finder her.

Den hvide chokoladecreme er meget fast og stabil, så den er også virkelig god at bruge til f.eks. talkager. Kagerne er oplagte at bruge til kagetapas eller et stort kagebord. Her kan man vælge at dele kagerne over på midten, så man får 24 kager ud af denne portion.

Jeg har delt opskriften op i to dage, da flere af elementerne har godt af at stå på køl natten over. Man kan dog godt nå at lave den om morgenen, hvis man skal bruge kagen om aftenen.

Kager med hasselnødder, chokolade og mazarin

Fine lækre kager med mazarinkagebund, hasselnøddecreme, mørk chokoladeganache, chokoladeovertræk med hasselnødder samt en hvid chokoladecreme. Kagen er fryseegnet og kan derfor forberedes i god tid. Tø kagen langsomt op i køleskabet og skær kagen ud, når den er næsten helt tøet op.

Ret Dessert
Keyword kagetapas, Minikage
Antal 12 personer

Det skal du bruge

Mazarinbund

  • 65 g blødt smør
  • 65 g sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en vaniljestang
  • 150 g marcipan
  • 2 æg stuetemperatur
  • 40 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver

Hasselnøddecreme

  • 90 g hasselnødder
  • 110 g blødt smør
  • 40 g flormelis

Chokoladeganache

  • 150 g mørk chokolade 60-70 %
  • 150 g piskefløde

Hvid chokoladecreme

  • 3 bl. husblas
  • 120 g hvid chokolade
  • 375 g piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker

Chokoladeovertræk

  • 400 g chokolade
  • 60 gram hasselnødder

Pynt

  • Tørrede rosenblade

Sådan gør du

Dag 1

Mazarinbund

  1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  2. Riv marcipanen på et rivejern og tilsæt smørblandingen. Pisk indtil det er blandet godt sammen.

  3. Kom et æg i ad gangen og pisk indtil det netop er blandet sammen.
  4. Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt rundt indtil det er godt blandet.
  5. Fyld dejen i en bageform på ca. 17×21 cm med bagepapir i.

  6. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft.

  7. Lad kagen køle helt af og skær eventuelt toppen af, så kagen bliver helt lige.

Hasselnøddecreme

  1. Rist hasselnødderne i ca. 10 minutter ved 175 grader alm. ovn.

  2. Hæld de varme nødder over på et rent viskestykke og luk viskestykket, så nødderne ikke falder ud. Gnid nu godt og grundigt på nødderne, så størstedelen af skallerne på nødderne falder af. Det gør ikke noget, at der er lidt af skallerne tilbage.

  3. Lad nødderne køle af og kom dem herefter i en minihakker eller foodprocessor. Blend nødderne i 5-10 minutter, indtil du har en helt flydende hasselnøddepasta. Sørg for at skrabe siderne ned undervejs.

  4. I en anden skål piskes smør og flormelis lyst og luftigt.

  5. Tilsæt hasselnøddepastaen og bland godt.

  6. Smør hasselnøddecremen ud på den afkølede mazarinbund og sæt kagen på køl.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint og kom det i en skål.

  2. Giv piskefløden et opkog og hæld den straks over chokoladen, så al chokoladen er dækket.

  3. Lad det stå og trække et minuts tid og pisk så ganachen sammen ved at røre i midten indtil ganachen samler sig og bliver flot blank.

  4. Hæld ganachen ovenpå hasselnøddecremen og sæt kagen på køl igen. Lad gerne kagen stå på køl natten over, så cremerne sætter sig.

Hvid chokoladecreme

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

  2. Hak chokoladen fint og kom i en skål.

  3. Kom fløde og vaniljesukker i en lille gryde og giv det et opkog. Hæld straks over den hakkede chokolade når det koger.

  4. Rør i midten af skålen indtil cremen begynder at samle sig.

  5. Stil cremen på køl i ca. 8 timer og gerne natten over.

Dag 2

  1. Skær kagen ud i 12 lige store stykker og stil kagerne tilbage i køleskabet.

Chokoladeovertræk

  1. Hak hasselnødderne groft og stil til side.

  2. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad.

  3. Tilsæt olie til den smeltede chokolade og rør det godt sammen.

  4. Tilsæt hasselnødderne og rør igen indtil det er blandet godt rundt. Hæld evt. chokoladeovertrækket i en kande, så det er nemmere at hælde på kagerne.

  5. Stil kagerne på en rist og hæld nu chokoladeovertrækket over kagerne – en ad gangen. Når en kage er dækket med chokolade, bruges en kniv eller spatel til at køre hen over kagen, for at fjerne overskydende chokolade fra toppen af kagen.

  6. Genbrug chokoladeovertrækket ved at hælde det tilbage i kanden igen og overtræk de resterende kager. Hvis hasselnøddechokoladen begynder at stivne, så giv den 5-10 sekunder i mikroovnen, og rør godt rundt.

  7. Løft kagerne forsigtigt fra risten inden chokoladen når at sætte sig, og placer dem på et stykke bagepapir med et spækbræt under. Så er de nemmere at flytte, når chokoladen har sat sig.

  8. Stil kagerne på køl igen.

Pynt

  1. Pisk den hvide chokoladecreme i nogle minutter indtil den er sprøjtefast.

  2. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Jeg har brugt tyllen 1M.

  3. Sprøjt cremen på kagerne i cirkler eller i hvilket som helst mønster, som du ønsker. Se evt. hvordan jeg gør i mine highlights på Instagram.

  4. Pynt kagerne med tørrede rosenblade og server kagerne med det samme eller stil dem på køl indtil de skal spises.

Jeg har pyntet kagerne med lidt tørrede rosenblade fra min have. Men hvis man ikke lige har det tilgængeligt, kan man f.eks. pynte med frysetørret hindbær, jordbær eller hakkede ristede hasselnødder.

Kage med hasselnøddecreme, chokoladeganache og mazarin

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.