Udskriv

Marengskys (Schweizisk marengs)


Ret Dessert
Keyword Småkage
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 2 bageplader

Det skal du bruge

  • 100 g æggehvider ca. 2-3 æg
  • 200 g flormelis

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 100 grader (ikke varmluft).

  2. Sigt flormelis i en metalskål og tilsæt æggehvider.

  3. Kom skålen over et vandbad og pisk ved lav hastighed. Det er vigtigt, at skålen ikke rører vandet, men at den blot bliver opvarmet af dampene fra det varme vand, som ikke skal koge.

  4. Tag skålen af varmen lige når den når 50 grader, men bliv ved med at piske indtil marengsen er blevet stiv og er kølet af (tager ca. 10-15 min.).

  5. Når marengsen er helt stiv, kan der tilsættes farve.

  6. Kom den færdige marengs i en sprøjtepose og lav de ønskede kys-former. Vær forsigtig med at komme marengsen i sprøjteposen, for at få så lidt luftbobler i, hvilket vil gøre det sværere at få flotte marengs.

  7. Bag kyssene midt i ovnen i 60 min. Sluk ovnen og lad den være lukket i minimum 1 time indtil den er helt kold.