Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Ombre kage

Jeg er vild med den lyseblå farve, der var oplagt til denne ombre kage, som skulle bruges til et babyshower, hvor de venter en lille dreng.

En ombre kage er kendetegnet ved, at den fader fra en lys til mørk farve. Ofte er det det ydre på kagen, der får denne farveeffekt, men man kan også gå all-in og lave indholdet i ombre-style, hvor man farver kagebundene i forskellige farvenuancer.

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

I første omgang er det kun det ydre af denne ombre kage, som jeg vil vise, hvordan man laver, og det er faktisk overraskende nemt! Kagen består af chokoladekage med hindbærmousse, hvor jeg har brugt opskriften fra kagen herunder, men kun med 1/2 portion af hindbærmoussen. Kagen her er desuden bagt i en 20 cm form, for at få lidt højde på kagen. 

Super nem opskrift på chokoladekage med hindbærmousse og spiselige blomster - fines.dk

Chokoladekage med hindbærmousse

Fremgangsmåden til ombre kagen kan bruges som udgangspunkt til mange forskellige lejligheder. En rød der fader ud i hvid kan bruges til fødselsdag, en lyserød kan bruges til barnedåb eller babyshower til en pige, orange der fader ud i sort kan bruges til halloween og så videre…

Det skal du bruge

Black line

En kage
For eksempel denne chokoladekage med hindbærmousse

En portion smørcreme
Find opkriften her
Blå pastafarve

Redskaber
Sprøjtepose med flad tyl
Stor spatel
Lille spatel eller ske
Drejefad

Sådan gør du

Black lineNår du har bagt din kage, skal du smøre et tyndt lag smørcreme rundt om hele kagen, så krummerne holdes inde. Del resten af smørcremen op i tre skåle og tilsæt blå pastafarve til to af skålene, så du får to forskellige lyseblå og en hvid.

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Læg smørcremen på et stykke husholdningsfilm og rul det til en pølse. Jeg plejer altid at bruge denne metode, for så kan man bruge den samme sprøjtepose og tyl til flere farver, uden at skulle vaske op hele tiden (medmindre du har flere af den samme tyl, men det har jeg dog ikke – endnu). 

Ombre kage med smørcreme

Klip filmen af den ene ende af den mørkeste farvede smørcreme og kom den ned i sprøjteposen med tyl på. Stil kagen på drejepladen og dæk 1/3 af siden på kagen med smørcremen. Fortsæt med de to sidste farver og brug herefter en stor spatel til at glatte smørcremen en ud. 

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Brug den lille spatel og placer forsigtigt på smørcremen, mens du drejer kagen rundt. Spatelen skal kun lige røre, da du skal undgå at skrabe for meget smørcreme af kagen, men blot skubbe den en smule ud til siderne. Fortsæt indtil du har gjort det på hele kagen, og så er kagen færdig.

Du kan se, hvordan jeg gjorde i videoen herunder:

Man kunne også sagtens bruge kagen uden at lave det rillede mønster, hvor den bare er spartlet helt glat op. Det giver et mere enkelt og stilrent look end det rillede mønster, som er lidt mere rustikt og tilfældigt.

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

TIP:
Brug kagen som den er eller pynt den med en fondantfigur, frugter, bær eller noget helt andet.

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Jeg er i gang med at lave en videoguide til, hvordan man laver den fine elefant i fondant, så hold øje med bloggen, hvis du også gerne vil lære at lave denne.

 

Del