Moussekage med marmorglaze

Marmorglaze

Det har taget noget tid for mig, at blive gode venner med marmor, efter det blev populært igen, men nu har jeg lært at elske det, og derfor synes jeg, det kunne være sjovt, at lave en kage med marmorglaze.

Denne teknik er ikke nem, og jeg vil derfor anbefale, at du har prøvet at lave ensfarvede glazekager først, så du er tryg ved selve glazeprocessen.

Moussekage med marmorglaze

Med denne teknik skal du nemlig arbejde hurtigt og præcist, og du har kun en chance, da glazen hurtigt sætter sig, og ikke kan laves om.

Start med at læse min guide til glaze, som du finder her:

Mirror glaze guide - fines.dk

Det skal du bruge

  • En portion grundglaze
  • 4 tsk. titandioxid (kan fås i panduro hobby)
  • Sort pastafarve
  • Frossen moussekage

Sådan gør du

Lav en portion grundglaze (opskriften finder du her) og farv hele portionen hvid med ca. 4 tsk. titandioxid. Titandioxid er det eneste, der har fungeret for mig, da alle andre produkter jeg har prøvet ikke har kunnet farve glazen helt hvid.

Glazen skal være meget tynd – tilføj gerne lidt vand eller fløde, for at få den tynd. Jeg tilføjede ca. 1 spsk. til min grundopskrift på glaze lidt ad gangen. 

Det er vigtigt, at der handles hurtigt, når først glazen har den rigtige temperatur, da det hurtigt vil stivne, og så kan man ikke ændre på glazen.

TIP
Sæt skålene med glaze i en balje med varmt vand, for at holde temperaturen på glazen, så den ikke bliver kold.

Fordel 4 spsk. glaze i to skåle (2 spsk. i hver) og farv den ene skål med glaze mørkegrå og den anden lysegrå med lidt sort pastafarve.

Tag desuden et par skefulde af den hvide glaze fra i en lille skål. Dette skal evt. bruges til at hælde over kagen lige bagefter al det andet glaze er hældt over kagen, for at give et naturligt marmor-look.

Du skulle nu gerne have følgende:

  • Hvid glaze (stor portion)
  • Hvid glaze (ca. 2 spsk.)
  • Mørkegrå glaze (ca. 2 spsk.)
  • Lysegrå glaze (ca. 2 spsk.)

Tilsæt få tynde streger sort og mørkegrå glaze i den store portion hvide glaze. Du skal ikke røre rundt, da det bliver blandet sammen, når det bliver hældt over kagen.

Hæld nu den store portion glaze ud over den frosne moussekage. Undgå at lave tynde stråler på kagen, men forsøg at hælde det hele ud over kagen på en gang, så hele kagen er dækket. Tilføj et par tynde sorte streger og tvær det ud med en lun spatel. Du kan også tilføje lidt hvide streger. Prøv dig frem og stop, når du er tilfreds med din marmorglaze.

I videoen herunder, kan du se, hvordan min kage med marmorglaze blev lavet:

Udvikling af marmorglazen

Hvis jeg skal lave marmorglaze igen, så vil jeg tilsætte en guldglaze og lave tynde streger ligesom med de sorte streger. Det tror jeg kunne give en rigtig flot effekt.

Moussekage med marmorglaze