Luftige lyse lagkagebunde

En klassisk opskrift på luftige lyse lagkagebunde, der er super nemme at lave.

Jeg har prøvet rigtig mange forskellige opskrifter på lyse lagkagebunde og har endelig fundet en kombination, som bare fungerer hver gang og smager fantastisk.

Den består kun af 4 ingredienser, og det tager ca. 15 min. at blande den sammen, så det er en dejlig nem opskrift at gå til. Smagen i de lyse lagkagebunde er dejlig mild og sød, så de passer til rigtig mange forskellige smagskombinationer af diverse mousser og cremer.

Nem opskrift på lyse luftige lagkagebunde

Kagen passer til en springform på 22 cm og giver ca. 3 bunde alt afhængigt af, hvor tykke de skal være.

Det skal du brugeBlack line

250 g sukker
5 æg (stuetemperatur)
1 tsk. bagepulver
250 g hvedemel

Sådan gør duBlack line

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt – tager ca. 10 min.
  3. Vej mel og bagepulver af og bland det godt sammen.
  4. Sigt melet i æggeblandingen og vend forsigtigt.
  5. Bag kagen i 25-30 min.

Når kagen er færdig, kan du med fordel vende bunden i vejret ovenpå en bagerist, så bliver toppen automatisk trykket flad, og du får en mere jævn kage, som er meget nemmere at skære ud til lagkagebunde. Bundene er desuden fryseegnet – bare husk at pakke dem godt ind.

TIP!
Hvis du gerne vil have en smule smag til dine lagkagebunde, kan du tilsætte en tsk. vaniljesukker til melblandingen

Deling af lagkagebundene

Den måde jeg plejer at skære kagen ud til bunde, er ved at skære rundt i yderkanten af kagen, indtil der er skåret en kant hele vejen rundt, og så skær jeg den over på midten til sidst. Jeg bruger en brødkniv, da jeg synes det giver det bedste resultat.

Nem opskrift på lyse luftige lagkagebunde

Her er lidt inspiration til nogle af de kager, hvor jeg har brugt de lyse lagkagebunde:

Kage med halvkugler af hindbærmousse, limemousse og vaniljemousse - fines.dk

 

Del