Opskrift på karamel sovs - fines.dk

Karamelsauce

En lækker karamelsauce kan næsten altid pifte en dessert op. Brug den på pandekager, is, cheesecakes og meget mere.

Jeg elsker karamel, og det er slet ikke så svært eller tidskrævende at lave den selv. Så nu er der ingen undskyldninger, for den hjemmelavede karamelsauce smager så meget bedre end det man kan købe i butikkerne. 

Det er vigtigt at saucen får lov til at sætte sig, da den vil være meget flydende, lige når den er lavet. Får den lov til at stå i køleskabetover natten, så får den en tykkere og mere fast konsistens.

Karamelsauce

Karamelsaucen kan sagtens bruges med det samme, men den har bedst af at stå på køl til næste dag for at få en tykkere konsistens.

Ret Sauce, Tilbehør
Keyword Karamel
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hviletid 8 timer
Samlet tid 15 minutter
Antal 1 glas

Det skal du bruge

  • 100  sukker
  • 3 spsk. vand ca. 45 ml
  • 115 g fløde
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Før du går i gang med karamelsaucen, så start med at veje fløden og vaniljeekstrakten af i en kande, så du nemt kan hælde den i karamellen senere. 

  2. Placer også et sammenlagt viskestykke på køkkenbordet inden du går i gang, så du kan stille den varme gryde på den, så gryden ikke glider.

  3. Smelt sukker sammen med vandet i en gryde ved medium varme i ca. 10 min. Du må endelig ikke røre i sukkermassen endnu.

  4. Når det begynder at få farve som rav, så tag gryden af varmen og sæt den på viskestykket.
  5. Hæld nu fløden i karamellen i en tynd stråle, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre indtil det ikke bobler mere.
  6. Tilsæt salt til sidst, og stil karamelsaucen på køl til dagen efter.

Karamelsaucen kan holde sig i et par uger i køleskabet i en lufttæt beholder.

Opskrift på karamelsauce - fines.dk

TIP:
Brug karamelsaucen til en nem brownie trifli (find opskriften her).

 

Del