Jordbærmousse med nøddebund - fines.dk

Jordbærmousse

Jordbærmousse er en sand klassiker og kan kombineres med både hindbær, blåbær, brombær, lys eller mørk chokolade, nødder og meget mere.

Jeg har tidligere udgivet et opslag på jordbærmousse med Asti, som blev brugt til sidste års nytårskage, men jeg bruger også tit en ren jordbærmousse, hvorfor I nu får opskriften på denne.

Opskriften indeholder rigtig mange bær for at give moussen så meget smag af jordbær som muligt. 

På billedet er jordbærmoussen kombineret med denne opskrift på nøddebund med hasselnødder, og overtrukket med glazen fra denne opskrift.

Moussen egner sig til følgende:

  • Lag i en lagkage
  • Moussekager støbt i silikoneforme
  • Portionsanrettet mousse i fx høje glas

Hvis man pisker flødeskummen meget fast, kan man også bruge moussen til at sprøjte fx rosetter på en kage.  

Jordbærmousse


Ret Dessert
Keyword Mousse
Forb. tid 1 time
Hviletid 8 timer
Samlet tid 9 timer
Antal 1 lag i en 24 cm lagkage

Det skal du bruge

  • 4 bl. husblas
  • 250 g jordbær
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.

  2. Giv jordbær, flormelis og vaniljesukker et opkog og blend grøden ensartet med en stavblender. 

  3. Vrid forsigtigt vandet ud af husblassen og tilsæt i jordbærpuréen. Stil til side, for at køle lidt af.

  4. Pisk fløden til let skum og vend i jordbærpuréen, når den er kølet ned til ca. 40 grader. 

  5. Bland en smule flødeskum godt i puréen, og vend herefter resten forsigtigt i.

  6. Nu er moussen klar til brug og kan hældes i silikoneforme eller bruges som lag i en lagkage.

Når flødeskummet piskes let luftigt, så får jordbærmoussen en god flydende konsistens, så man nemt kan fylde den i en silikoneform:

Jordbærmousse til glazekage - fines.dk

 

Del