Hvid chokolademousse med hyldeblomst og skovsyre - fines.dk

Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Denne opskrift på hvid chokolademousse med hyldeblomst er en sød mousse med et strejf af hyldeblomst. Hvid chokolade kan godt være hvinende sødt for nogen, men her giver hyldeblomsten en god balance til den søde chokolade. 

Opskriften udviklede jeg til en bryllupskage, som skulle indeholde rabarber og hyldeblomst. Det skulle være en sød mousse, som skulle passe godt til den let syrlige rabarbermousse, og derfor blev det en kombination af hvid chokolade og hyldeblomst.  

Hvid chokolademousse med hyldeblomst og skovsyre - fines.dk

Moussen kan bruges som en portionsanrettet dessert som her, hvor den er fyldt i glas og drysset med solbærstøv og rød skovsyre, men man kunne også tilføje lidt friske bær ovenpå moussen. 

Moussen kan også bruges som fyld i en lagkage, hvor den ville passe godt sammen med blandt andet jordbær eller blåbær foruden rabarber. Du får ca. 2 lag fyld til en kage på 24 cm. 

Opsummering

Som sagt kan moussen bruges til flere forskellige ting, og her har jeg opsummeret, hvad den kan bruges til:

  • Portionsanretning i små vandglas eller flotte champagneglas
  • Lag i en lagkage
  • Moussekager i silikoneforme, som evt. skal overtrækkes med glaze

Hvid chokolademousse med hyldeblomst og skovsyre - fines.dk

Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Opskriften giver ca. 8 glas (alt afhængigt af størrelsen på glasset) eller et ca. 2 lag fyld i en kage på 24 cm.

Ret Dessert
Keyword Mousse
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 1 time
Antal 8 glas

Det skal du bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 5 bl. husblas
  • 250 g hvid chokolade
  • 4,5 dl flødeskum

Sådan gør du

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Udblød husblas i koldt vand.
  3. Varm fløde og hyldeblomst og tag straks af varmen, når det koger.
  4. Tilsæt husblas til den varme fløde og bland godt sammen.
  5. Lad flødemassen køle en smule af og hæld derefter over den hakkede chokolade og rør godt rundt indtil al chokoladen er smeltet. Det gør ikke noget, hvis al chokoladen ikke smelter, så kommer der bare lidt chokoladestykker i moussen. Lad det køle af til ca. 40 grader.

  6. Pisk de 4,5 dl fløde til let skum og vend forsigtigt i chokolademassen.

Nu er den hvide chokolademousse med hyldeblomst klar til brug, og kan hældes i glas eller i kageforme.

Hvid chokolademousse med hyldeblomst og skovsyre - fines.dk

TIP:
Hvis du har mousse til overs kan du fryse den ned i små silikoneforme, som du kan bruge til dessert på et senere tidspunkt.

  

Del