Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Det japanske kirsebærtræ

Sådan laver du en kage med fine sakura-blomster, der er kendetegnet for det japanske kirsebærtræ. 

Kagen er lavet i anledningen af min fars 60-års fødselsdag, og alle der kender ham, ved at han har et helt særligt forhold til Japan og den japanske kultur. 

Derfor var der ingen tvivl om at denne kage, skulle have et japansk tema – og der er heldigvis rigtig meget at vælge mellem, men specielt én ting stod særligt klart, da jeg skulle finde på et tema og det var det japanske kirsebærtræ, der blot blomstrer et par uger i foråret. 

Sådan laver du det japanske kirsebærtræ som en kage

Der er uendeligt mange af disse træer i Japan, og hver gang vi har snakket om at tage dertil sammen, har det været med håbet om at kunne opleve de få uger, hvor alle de smukke træer står i fuldt flor med små lyserøde blomster. 

Det må vi stadig have til gode, men indtil da kan han nyde udsigten til dette japanske kirsebærtræ, der smager af jordbærmousse og chokoladekage. 

Herunder kan du lære at lave de fine blomster, som blandt andet kan danne rammerne for en fin kage med motiv af et japansk kirsebærtræ, men de kan også sagtens bruges som skabelon til mange andre blomsterkager. 

Det skal du bruge

Black line

En kage overtrukket med fondant eller opsmurt med smørcreme 

Til blomsterne:

Til grenene på træet:

Sådan gør du

Black line

Det er en god ide at sætte en del tid af til at lave disse blomster. Til gengæld kan de holde rigtig længe, når først de er lavet, så du kan sagtens forberede dem i god tid. 

Blomsterne til denne kage er lavet i lyserød fondant, og herunder kan du se processen i billeder. Har du ikke arbejdet så meget med fondant før, vil jeg anbefale, at du først læser min guide om fondant.

Først skal du bruge følgende redskaber:

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Stik blomsten ud i den udrullede fondant.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

 

Placer blomsten på svampen, og brug “ball tool” til at trykke bladene lidt flade. Dette giver blomsterne et mere realistisk udtryk.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Læg blomsten midt på prægeren og tryk den let ned. 

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Læg den anden del af prægeren ovenpå og tryk nænsomt sammen. Pas på med ikke at trykke for hårdt, da blomsten så går i stykker.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Tag blomsten ud af formen og brug den lille ende af “ball tool” til at trykke en lille bule i midten af blomsten.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Læg den færdige blomst til tørre i en tom Toffifee æske.

Hvis du bare lægger blomsterne til tørre på en flad overflade, vil bladene falde ned, og du står tilbage med en flad blomst. Ved at lægge dem i en Toffifee æske, holdes bladene oppe mens den tørrer, så det ligner mere en rigtig blomst.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Lad blomsterne tørre i minimum 24 timer – og gerne i længere tid.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

 

Når blomsterne er tørret, kan de pyntes med solbærstøv. Jeg brugte en lille smule vodka til at få støvet til at hænge fast i midten af blomsten.

Lad så dette tørre til næste dag og brug en tør børste til at drysse lidt af solbærpulveret på blomstens midte.

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Inden blomsterne placeres på kagen, skal du bruge den brune smørcreme til at lave grene på kagen. Jeg har valgt at bruge to forskellige tykkelser på tyllen, for at give det mere spil. 

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Sådan laver du en kage med et Japansk kirsebærtræ

Brug eventuelt en pincet til at flytte rundt på blomsterne, da de godt kan være lidt skrøbelige.

 

Placer så mange blomster på kagen, som du vil, og server til kagesultne gæster. 

Sådan laver du det japanske kirsebærtræ som en kage

 

Del