Blåbærmoussekage med kiksebund

Blåbærmoussekage

Smuk og elegant blåbærmoussekage med en sprød kiksebund – og så er den tilmed nem at lave og smager fantastisk.

På det sidste har jeg lavet denne kage rigtig meget, når jeg skulle bruge en kage, der ikke tog hele weekenden at lave. Den er nemlig hurtig at lave, og den er nem at pynte, så den er indbydende og lækker.

Kagen har også den fordel, at den kan laves i forvejen, da den kan opbevares på frys. Den tages blot ud af fryseren aftenen før den skal bruges og stilles i køleskabet, så den langsomt kan tø op. 

Blåbærmoussekage med kiksebund

Kagen består af en sprød kiksebund, der toppes med en blød blåbærmousse, der får en rigtig fin lyserød farve fra blåbærrene. 

Jeg har valgt at pynte den med lidt friske blåbær, skovsyre og hvid chokolade Crispearls, men man kan selvfølgelig vælge at pynte den med lige det, man har lyst til. F.eks. kan man i stedet for Crispearls vælge at rive lidt hvid chokolade ud over kagen.

Blåbærmoussekage med kiksebund

Kagen passer til 10-12 personer og passer til en rund bageform på 24 cm.

Det skal du bruge

Black line

Kiksebund
225 g Digestive kiks
100 g smør

Blåbærmousse
5,5 blade husblas
375 g blåbær (gerne frosne)
3 spsk. flormelis
1,5 spsk. citronsaft
1,5 tsk vaniljesukker
5 dl piskefløde
1,5 dl creme fraiche

Pynt
Blåbær
Hvid chokolade Crispearls eller revet hvid chokolade
Skovsyre
Kageplast – kan købes her (annoncelink)

Sådan gør du

Black line

Kiksebund

  1. For at få det bedste resultat skal du beklæde bageformen med kageplast. Ved at bruge dette, får du en helt lige kant, når kagen kommer ud af formen. Saml kageplasten med et lille stykke tape i toppen, så det bliver holdt på plads.
  2. Læg kiksene i en plastikpose og slå med en kagerulle eller bunden af et glas, til der ikke er flere store stykker kiks tilbage. De behøver ikke være helt pulveriserede, men der må heller ikke være store stykker iblandt.
  3. Smelt smørret og bland det sammen med de knuste kiks.
  4. Hæld kiksemassen op i bageformen, og pres den let sammen i et jævnt lag.
  5. Stil kagebunden på køl i mindst 30 min. 

Blåbærmousse

  1. Husblassen lægges i koldt vand i ca. 10 min. 
  2. Blåbær, flormelis, citronsaft og vaniljesukker gives et opkog i en gryde på medium varme. 
  3. Blend blåbærmassen med en stavblender og pres massen igennem en sigte, så skindet sigtes fra.
  4. Massen hældes tilbage i gryden og varmes i et par minutter ved svag varme. Vrid overskydende vand fra husblassen og tilsæt i blåbærmassen. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle lidt af. 
  5. Pisk fløden til let skum. Tilsæt creme fraiche og pisk igen. Vend flødeskummet  i den lune blåbærmasse. Start med at komme et par skefulde flødeskum i blåbærmassen og bland godt. Vend derefter resten af flødeskummet i blåbærmassen og hæld moussen ovenpå kiksebunden. Du skal røre så lidt som muligt, så luften ikke slås ud af flødeskummet. Bank bageformen let ned i køkkenbordet, så moussen fordeler sig jævnt i formen.
  6. Stil kagen i køleskabet i minimum 5 timer (eller gerne natten over), så moussen har sat sig helt. 
  7. Fjern forsigtigt kageplasten fra kagen. Det er vigtigt at kagen er helt kold, når du fjerner plasten – det giver det bedste resultat. 
  8. Pynt kagen med bær, hvid chokolade og skovsyre og server kagen ved stuetemperatur. 

 

Blåbærmoussekage med kiksebund

 

 

Del

GemGem

GemGem

GemGem