Bacon cookies med chokoladestykker

Det er ingen hemmelighed, at jeg er VILD med bacon – men hvem er ikke det? Derfor har jeg eksperimenteret lidt for at kombinere bacon i det søde køkken, og det kom der disse lækre bacon cookies med chokoladestykker ud af.

Det lyder måske lidt mærkeligt at bruge bacon i det søde køkken, men den salte let røgede smag fra bacon kan virkelig tilføje en ekstra dimension til dit bagværk. Prøv opskriften for dig selv – men jeg advarer dig, du kan godt blive afhængig.

Det skal du bruge

Black line

Kandiseret bacon
16 skiver bacon (svarer til ca. to pakker)
100 g brun farin

Cookies
250 g mel
1/2 tsk. bagepulver
170 g smør
100 g sukker
200 g brun farin
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
1 æggeblomme
100 g chokoladestykker

Sådan gør du

Black line

Kandiseret bacon

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Læg baconskiverne ned i en bradepande, og drys den brune farin over.
  3. Bag baconen i 25 min.
  4. Når den kandiserede bacon er kold, skæres den i mindre stykker, og stilles til side til senere.

Cookies

  1. Pisk smørret sammen med sukker og brun farin.
  2. Tilsæt vaniljesukker, æg og æggeblomme og pisk igen.
  3. Tilsæt så den sigtede mel og bagepulver, og vend til sidst den kandiserede bacon og chokoladestykker i dejen.
  4. Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde, og placer dem på en bageplade dækket med bagepapir.
  5. Bag kagerne i ca. 15 min. ved 160 grader.

Du kan spise de nybagte bacon cookies, mens de stadig er lune, eller vente på at de er kølet af og er blevet dejlig sprøde. Uanset hvad, så kan det være en god idé at lave en dobbeltportion, når du nu er i gang – de forsvinder nemlig hurtigt.

 

Del